För att lyckas tygla all den värme som moderna komponenter alstrar har tillverkarna av bärbara speldatorer behövt experimentera med olika framgångsrika lösningar. Den senaste i raden kommer från Lenovo som med flaggskeppet Legion 9i valt att bygga in en vätskekylare för grafikkretsen.

Enligt mspoweruser.com som täckte Lenovos presentation är kylarlösningen den tunnaste av sitt slag och möjliggör att datorns tjocklek går att begränsa till 18,8 millimeter. Pumpen i det slutna systemet är avstängd fram till den punkt att grafikkretsen når en temperatur på 84 grader celsius, därefter startar flödet för att snabbt svalka kretsen.

Legion-9I-cooling.jpg

En titt på insidan av Legion 9i, bild via mspoweruser.com

Kylning lär behövas då datorn bestyckas med Nvidias flaggskepps-krets för bärbara datorer Geforce RTX 4090 samt Intels Core i9-13980HX. Därtill ser det av bilderna att döma ut som att de tre fläktarna paras ihop med väl tilltagna ångkammare.

I övrigt är datorn bestyckad till tänderna med kraftfull hårdvara och lär få ett pris därefter, troligtvis lär vi få mer information om pris och tillgänglighet under IFA-mässan i Berlin. Huruvida kamouflaget på enhetens ovansida ger några taktiska fördelar i actionspel får framtiden utvisa.