Schyssta bärbara datorer har på många håll öppnat dörren för mer flexibla arbetsplatser, där kontorslandskapet då och då kan bytas mot ett stimmigt kafé eller köksbordet. På språng är det ofta datorns inbyggda tangentbord, skärm och musplatta som gäller. Att dessa delar ibland lämnar en del att önska är kärnan i Logitechs tillbehörspaket Casa, som lovar produktivt arbete i hemmets alla vrår.

Casa består av det trådlösa tangentbordet Casa Keys, den trådlösa musplattan Casa Touch, samt ett fodral som fungerar som stöd för den bärbara datorn. Tangentbord och musplatta ansluts båda via Bluetooth LE och lovar batteritid om fem månader respektive tre veckor, där ett fåtal minuter laddning över USB Type-C ska räcka för en dags användning. I linje med många av Logitechs trådlösa enheter finns möjlighet att byta mellan tre anslutna datorer.

Casa.PNG

Kringutrustning och stativ i ett

Casa Book.PNG

Tangentbord, mus och kablage göms i det bokliknande fodralet när det är dags att stämpla ut

Casa Keys påminner om MX Keys Mini till utformningen och är därmed en kompakt historia, men till synes utan inbyggd bakgrundsbelysning. Musplattan stödjer vanliga gester för att exempelvis skrolla och zooma, något som också fungerar med Mac om tillhörande mjukvara hämtas. Kompatibilitet med Windows, Mac OS, Chrome OS och Ipad OS utlovas för skriv- och styrdonen.

De båda tillbehören är tillgängliga i vitt, rosa och svart, tre alternativ som går igen hos nämnda fodral. Fodralet pallar upp bärbara datorer som väger maximalt 7,5 kg eller är 17 tum, vilket omfattar de flesta systemen. När arbetet är slut för dagen kan tangentbord, musplatta samt tillhörande kablage gömmas i fodralet, som hopfällt ser ut som en bok.

Detaljer kring lansering i Sverige oklara

Logitech Casa är i nuläget lanserad i Storbritannien, Nya Zeeland och Australien. I skrivande stund är det oklart om och när en nordisk version dyker upp. Prismässigt rör det sig om 180 GBP vilket översätts till runt 2 500 kronor.

Växlar du mellan jobb på kontor och hemma? Är ett smidigt paket som Casa något du tror kan slå?