Kanske har du märkt att din mobiltelefons pekskärm kan bete sig konstigt om den har vattendroppar på sig från exempelvis regn. Tryck registreras inte ordentligt och ibland kan vattnet på skärmen rentav misstas för tryckningar. Anledningen är att både dina fingrar och vatten kan leda elektricitet och det är vad pekskärmar använder för att uppfatta tryckningar.

Denna situation vill Oneplus nu råda bot på genom den nya skärmtekniken “Rain Water Touch”. Tekniken ska göra att mobilen kan fungera som vanligt även under spöregn, rapporterar Android Police.

Tekniken kommer först att dyka upp i den kommande mobiltelefonen Oneplus Ace 2 Pro. Oneplus har släppt ett videoklipp på Weibo som demonstrerar tekniken där Oneplus Ace 2 Pro:s pekskärm jämförs med den i Apples Iphone 14 Pro samtidigt som båda sprejas med vatten.

I klippet går det att se hur interaktionen med Oneplus Ace 2 Pro fungerar som vanligt medan handen som försöker interagera med Iphone 14 Pro får kämpa desto mer för att det ska fungera. Anledningen till att Oneplus Ace 2 Pro klarar av detta ska vara en ny specialbyggd krets och tre nya algoritmer för rörelsekänsligheten.

Oneplus Ace 2 Pro kommer att släppas i Kina senare i augusti. När och om mobilen kan dyka upp i Sverige är just nu okänt. Kanske lagom till nästa sommar?

Brukar dåligt väder störa ditt mobilanvändande?