Klassiska Quake 2 lanserades 1997 och nu är det dags att återuppleva spelet i uppfräschad skrud. Bethesda har överraskat med en både den remastrade versionens existens och lansering till konsol och PC.

Den nya versionen av spelet ger spelare den klassiska FPS-upplevelsen, samtidigt som det erbjuds flera förbättringar. Bethesda har en omfattande beskrivning om vilka förändringar som skett med både grafik och ljud, men primärt handlar det om förbättrad ljussättning, nya animationer och bumpat upp mängden ljud till en nivå som dagens datorer kan hantera. Vidare erbjuds bredare stöd för fler upplösningar, inklusive widescreen.

Innehållsmässigt är Quake II samma spel som spelare växt upp med, men nya spelet erbjuder nya tillskott som 30 nya singleplayerbanor samt 20 multiplayerbanor samt delar av spelet som lämnades på klippgolvet under utvecklingsfasen. Vidare får spelare även tillgång till Quake II 64.

Quake II Remastered går att köpa nu till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och Nintendo Switch. Prenumeranter av Game Pass får tillgång till spelet utan extra kostnad. Äger du Quake II sedan tidigare på GOG eller Steam har du fått tillgång till den förbättrade versionen automatiskt.