Red Dead Redemption släpptes 2010 till Playstation 3 samt Xbox 360 och Rockstar är nu redo att släppa en version av spelet till snäppet modernare konsoler. I stället för att lansera till nuvarande konsolgeneration samt PC verkar Rockstar fokusera mer på hybridkonsolen Nintendo Switch samt Playstation 4.

Den nya versionen av spelet är mer eller mindre en rak port av det 13 år gamla originalet. Rockstar har dock lagt till fler språk i spelet, vilket kan vara bra om man inte behärskar det engelska språket.

Huruvida spelet kommer släppas på Microsofts konsolmotsvarighet eller PC är för tillfället okänt. Spelet är dock redan spelbart på nyare Xbox-konsoler tack vare bakåtkompatibilitet och spelare på Playstation 5 kommer också kunna avnjuta cowboy-äventyr via bakåtkompatibilitet.

Det finns dock fortfarande hopp om att få uppleva en mer modern variant av spelet. Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att Rockstar jobbar på en remastrad version av titeln som ska släppas till Playstation 5 och Xbox Series X/S, och förhoppningsvis även PC, men för tillfället är fokus på Switch- och PS4-versionen.

Lansering av den digitala versionen av spelet sker 17 augusti följt av fysisk release en månad senare.