Nvidias RTX 4000-serie kommer med en ny strömkontakt som haft en hel del tid i rampljuset på grund av mindre roliga anledningar. Placeras kontakten fel av någon anledning är risken hög att kontakten smälter, vilket uppdagades under våren. Corsair har nu presenterat en adapter för 12VHPWR-kontakten som inte bara håller kabeln säkert på plats, utan även gör det lätt för användaren att gömma undan kablar i datorn.

12VHPWR_GPU_POWER_BRIDGE_03.jpg

12VHPWR-kabel från nätagget medföljer ej.

12VHPWR_GPU_POWER_BRIDGE_05.jpg

Adapterns utsida har ett förhållandevis rent utseende.

12VHPWR_GPU_POWER_BRIDGE_04.jpg

Du behöver inte vara rädd för brända kontakter.

Utöver att göra datorns innanmäte tjusigare ska adaptern också kunna hantera höga temperaturer för att ge användare extra skydd. Totalt handlar det om 105 grader celsius adaptern klarar av, vilket betyder att användare inte behöver vara rädda för varma kontakter, även när grafikkortet går på högvarv.

Värt att poängtera är att Corsairs adapter inte är kompatibel med alla RTX 4000-kort på marknaden, utan kontakten behöver vara rätt vinklad för att adaptern ska fungera ordentligt.

Corsair har inte berättat när adaptern släpps eller vad den kommer kosta. Liknande adaptrar på Amazon säljs för mellan 150 och 300 kronor, men troligtvis kommer Corsairs variant ha en snäppet högre prislapp.