Marknaden för vikbara telefoner växer så sakteligen och det får fler aktörer att haka på tåget, efter Samsung som var först ut att ta formfaktorn på allvar. Näst på tur står tidigare entusiastfavoriten Oneplus, vars telefon är både bekräftad och likaså att den ska lanseras under årets tredje kvartal. Många detaljer kvarstår dock – däribland namnet.

Nu kan namnet för Oneplus första vikbara ha röjts av Max Jambor, en känd Twitter-profil med ett långt track record av Oneplus-läckor. Enligt Jambor blir namnet Oneplus Open, vilket ska ha kommit efter en längre tids övervägande. Namnet som varumärkesskyddats följer en lång rad tidigare för samma telefon, där bland annat Prime, Wing, Peak och Edge varit på tapeten.

Oneplus-Foldable.JPG

En siluett av Oneplus vikbara telefon från det officiella avtäckandet

Huruvida namnet Oneplus Open är spännande ligger i betraktarens ögon, men det pekar ändå mot vad de flesta tror – att det blir en modell likt Samsungs Galaxy Z Fold som öppnas likt en bok och inte ett dito av Galaxy Z Flip. Namnet kan även anses vara en motsats till Fold, som till skillnad från Open eller svenskans öppna går att tolka som att telefonen viks ihop när den använts.

Sett till specifikationerna ryktas det om att telefonen bestyckas med Qualcomms senaste flaggskepp Snapdragon 8 Gen 2 parat med hela 16 GB primärminne och 256 GB lagringsutrymme. Själva huvudskärmen tros mäta in på 7,8 tum och ha en AMOLED-panel med 120 Hz uppdateringsfrekvens. När telefonen är hopslagen ska framsidan prydas av en 6,3-tumsskärm, som även den ska vara en AMOLED på 120 Hz.

Som brukligt för en flaggskeppstelefon ska baksidan husera flera kameror och här spekuleras det om tre stycken linser, varav en ultravidvinkel och en telefoto. Då telefonen ska kunna användas både öppen och hopvikt är även två stycken selfie-kameror att vänta, en utvändig och en invändig.

Lanseringen av Oneplus Open, om det nu är dess namn, äger rum någon gång under perioden juli–september till ett idag ännu inte känt pris.

Vad tycker du om namnet Oneplus Open och har du ett bättre förslag?