Bärbara Nintendo Switch har över sex år på nacken och dess Nvidia-signerade systemkrets Tegra X1 är snäppet äldre. Att kretsen inte är skräddarsydd för plattformen och därtill har nedskruvade specifikationer ligger också konsolen i fatet rent tekniskt – något som inte hindrat Switch-familjen från att bli en storsäljande succé. Åldrande hårdvara till trots har Nintendo förklarat att uppgraderade efterföljare åtminstone dröjer till sommaren 2024.

Nu skymtas tecken på att uppföljare inte nödvändigtvis ligger mycket längre bort i tiden än just ett år. En medlem på Famiboards-forumet delar nämligen en skärmdump som uppges visa olika plattformsval som utvecklare kan göra genom Nintendos utvecklarplattform. Där syns det nya alternativet "NX 2" tillsammans med samma joycon-ikon som sällskapar Nintendo Switch.

F0OijPnXsAAFZIE.jpg

Skärmdump som visar "NX 2" och befintliga Nintendo-konsoler. Bildkälla: "P4bl0" via Famiboards

Kodnamnet för Nintendo Switch var just "NX" och det finns därmed dubbla bevis för att en regelrätt efterträdare till den portabla spelmaskinen väntar framöver. Tilläggas bör dock att det inte går att bekräfta om bilden är äkta eller ej. Därtill ger det tillagda alternativet inte några ledtrådar kring hur nära i tiden ny hårdvara ligger, endast att en uppföljare är på ingång.

Twitter-profilen Nash Weedle är mer konkret vad gäller hårdvara och enligt Techpowerup har Weedle tidigare varit träffsäker vad gäller Nintendo. Enligt uppgift är nu hårdvara för utveckling av nästa generations konsolspel på väg till spelstudior, där Twitter-profilen specifikt nämner att så kallade dev kits finns hos en spansk studio och att det tyder på att presentationen av Switch 2 är nära.