Det har gått rykten om en serie halvnya processorer från Intel kallad Raptor Lake Refresh, i väntan på Meteor Lake. Nu är det officiellt: Intel har delat en affisch på kinesiska videosajten Bilibili som bekräftar att Raptor Lake Refresh mycket riktigt är på väg.

På en punkt visar sig ryktena ha haft fel: De talade enbart om kretsar för stationära datorer, men Intel kommer även släppa kretsar för bärbara datorer. Det handlar både om HX-serien med processorer för hög prestanda och U-serien med låg strömförbrukning. För stationära rör det sig om S-serien, processorer som balanserar prestanda och effektivitet, rapporterar Tom's Hardware.

Kretsarna i S- och HX-serierna kommer kallas 14:e generationen Core-processorer och få Core I7-beteckning, medan de i U-serien kommer döpas om och kallas första generationen Core. Intel skriver att det beror på att de ska släppas lite senare än de andra, men går inte in på någon närmare förklaring. Intel avslöjade nyligen att prestandakretsar i Meteor Lake-familjen kommer kallas Core Ultra, och att i:et innan siffran i modellnamnen kommer försvinna.