I höst väntas Intel lansera sin processorfamilj Core 14000 “Meteor Lake” som just nu ser ut att bli helt utan en processor för toppskiktet för stationära datorer. Därmed verkar Intels nästa helt nya modeller för detta segment dröja till "Arrow Lake", som väntas debutera först mot slutet av 2024 eller början av 2025.

Enligt uppgifter till den kinesiska sajten ECSM, via Videocardz, påstås Intel redan till hösten sticka emellan med uppfräschade versioner av två existerande processorfamiljer. Först ut är en refresh av "Raptor Lake" som kan dyka upp i oktober och med Core 14000-flagg. Modellerna ska erbjuda både högre klockfrekvens, utökat stöd för mer avancerade minnen och en högre strömförbrukning än sina föregångare. Modeller utan K-suffix väntas till november eller december.

En strategi med refresh och snarlika produkter i ny förpackning användes flitigt med den långlivade "Skylake"-arkitekturen, men även i det lägre segmentet nu aktuella "Raptor Lake". Precis som sistnämnda ska nya "Raptor Lake" också stödjas av samtliga Intel 600- och 700-moderkort, vilket kan innebär att företagets sockel LGA 1700 blir aktuell att använda i åtminstone ett år till.

Den andra processorfamiljen som Intel påstås ge en refresh är "Sapphire Rapids" som ska släppas till företagets nya processorfamilj Xeon W-3500 och W-2500 för High-End Desktop- (HEDT) och proffssegmenten under början av 2024. Intel själva har inte kommenterat uppgifterna.