Ubisoft har sedan strax innan årskiftet varit uppmärksammade på grund av en ny plattform vid namn Ubisoft Quartz och tillhörande satsning kring NFT-teknik. Den generella responsen från allmänheten har varit minst sagt negativ. Men det är inte bara spelintresserade som visat sitt missnöje, även spelutvecklare på bolaget ifrågasätter hur detta inte kan kallas för ett pyramidspel. Flera utvecklare uttrycker skarpt att de inte vill ha med blockkedje-tekniken att göra.

Någon som inte verkar ha fått ett memo kring det hela är ledningen hos Ubisoft. Utöver att fortsatt implementera NFT:s i företagets spel, Ghost Recon Wildlands, går Ubisoft in som en nyckelsponsor i utvecklaren Frontier – Som idag primärt driver ett NFT-projekt med tillhörande spelsläpp senare i år. Detta har lett till att en andra våg av negativitet nu rinner över utgivaren Ubisoft.

Well, it was a reaction we were expecting. We know it's not an easy concept to grasp. But Quartz is really just a first step that should lead to something bigger. Something that will be more easily understood by our players. That's the way we think about it and why we will keep experimenting. We will keep releasing features and services around this first initiative. And our belief is that, piece by piece, the puzzle will be revealed and understood by our players. We hope they will better understand the value we offer them.

Som respons på det hela har Ubisoft valt att ställa på upp en intervju hos australienska webbsidan Finder. Personen att svara för Ubisoft räkning är vice-presidenten hos Ubisoft Strategic Innovations Lab, Nicolas Pouard. Även Didier Genevois, som är teknisk direktör för Ubisoft Blockain, medverkar i intervjun.

Nicolas öppnar med att reaktionen var förväntad, men att det är en reaktion de är vana vid. Fortsatt uttrycker han att de ändå ser engagemanget som något positivt. Ett bevis på en stark och passionerad användbarbas, som uttrycker sin kärlek för spelen Ubisoft utvecklar och hobbyn i sin helhet.

Vidare hävdar Nicolas att gamers helt enkelt inte förstår vad det handlar om, och han väljer därefter att fortsätta på spåret med att inom tid kommer användarna se de fördelar som Ubisoft Quartz har att erbjuda. Utvecklingen av NFT-implementation i spel hos Ubisoft kommer att fortskrida som vanligt, där företag och ledning inte ser någon direkt anledning att sluta leta möjligheter med NFT i sina spel.

Det är en lång och matig intervju. Rekommendationen är därmed att läsa den i sin helhet för att bilda sig en egen uppfattning, och förstå Ubisofts ställningstagande i det hela. Som det ser ut i dagsläget ger Ubisoft inte vika, utan satsar helhjärtat på NFT som teknisk grund för framtida spel.

Är du intresserad av NFT:s i spel? Diskutera gärna i tråden!