DICE nästa stora speltitel Battlefield 2042 avtäcktes i början av juni. Studion lägger allt krut på flerspelarläget, vars större kartor med rum för 128 spelare blir ännu större än tidigare. Till skillnad från majoriteten av andra stora Battlefield-titlar väljer dock DICE att inte inkludera någon enspelarkampanj den här gången.

Battlefield 2042 i gameplay-trailer på E3 2021

Vanligtvis fungerar kampanjen dels som en introduktion till spelets mekaniker, dels som ett narrativt element. Det ger spelare en inblick i spelvärlden och vad som ligger bakom den konflikt flerspelarlägets strider kretsar kring. Enligt DICE ska dock bristen på kampanjläge inte innebära brist på handling. Berättelsen förs istället framåt med hjälp av element både i och utanför spelet. Nu presenteras ett av de första i form av nio minuter långa kortfilmen Exodus.

Filmen skildrar händelserna som utspelas en kort tid innan Battlefield 2042 tar vid och bjuder bland annat på ett bekant ansikte från Battlefield 4. Exodus är gratis att se och finns tillgänglig på Battlefields Youtube-kanal. Battlefield 2042 lanseras den 22 oktober 2021 och blir tillgängligt till PC, Playstation 5, Xbox Series X/S, Playstation 4 (Pro) och Xbox One.

Vad tyckte du om Exodus? Fungerar kortfilmsformatet eller föredrar du en enspelarkampanj?