Nvidia: "Inte rätt tid att gå ut med nyheter" – arkitekturen Ampere får vänta

Till årets upplaga av konferensen GPU Technology Conference planerade Nvidia släppa flera nyheter, vilka nu skjuts på framtiden.

Utbrottet av coronaviruset skapar oreda i världen och myndigheters uppmaningar om att begränsa fysiska kontakter påverkar såväl arbeten som planerade möten och evenemang. Inom teknikbranschen har flera valt att göra om sina evenemang till helt digitala varianter, däribland Nvidias GPU Technology Conference (GTC).

Nvidia anordnar GTC varje år och det här brukar också vara en plattform för att gå ut med betydelsefulla nyheter, som nya arkitekturer. Så var även planen för i år men i ett blogginlägg signerat Nvidias VD och grundare Jensen Huang framgår att företaget håller på alla planerade nyheter till ett senare tillfälle.

Exakt vad Nvidia planerade visa är inte bekräftat, men det mesta har pekat mot att det handlar om nästa grafikarkitektur – Ampere. Denna efterträder dagens Turing och ska tillverkas på en ny tillverkningsteknik, vilket öppnar upp för fler transistorer, funktioner, prestanda och energieffektivitet.

That way, our employees, partners, the media and analysts who follow us, and our customers around the world can focus on staying safe and reducing the spread of the virus.

I blogginlägget motiverar Nvidia beslutet med att alla som på ett eller annat vis planerat följa GTC digitalt nu kan fokusera på att förhindra vidare spridning av viruet. En del i beslutet är sannolikt även att nyheterna riskerar gå under radarn, då fokus för väldigt många är på annat håll i dagsläget.

Till Nvidias eventsida för GTC Digital

Även om Nvidia väljer att senarelägga nyheterna planerar de fortfarande släppa "massvis av bra innehåll" riktat mot forskare och utvecklare.

Läs mer om Nvidia Ampere:

I butiken: SweClockers Logo Tee – Reapris 179 kronor!

Swec_gubbe_T.jpg

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp.

Köp här!