Coronaviruset får Nvidia att backa från Mobile World Congress

I slutet av februari drar telefonmässan MWC igång, men årets upplaga ser ut att bli ovanligt tunnsådd.

Det finns en uppsjö av traditionsenliga mässor i tekniksvängen, där CES är ett exempel som SweClockers årligen bevakar från mässgolvet. CES täcker ett brett spektrum av teknik, med allt från datorhårdvara till självkörande bilar i montrarna. En mer specifik återkommande tillställning är Mobile World Congress (MWC) som istället har mobiltelefoner i fokus.

Skådeplatsen för årets upplaga av telefonmässan är Barcelona och evenemanget löper mellan den 24 och 27 februari. På listan över utställare står många av världens största telefontillverkare, men även en lång rad av andra relaterade teknikföretag. Till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 har dock ett flertal valt att skippa mässan, och nu meddelar Nvidia att de gör detsamma.

Given public health risks around the coronavirus, ensuring the safety of our colleagues, partners and customers is our highest concern.

MWC Barcelona is one of the world’s most important technology conferences. We’ve been looking forward to sharing our work in AI, 5G and vRAN with the industry. We regret not attending, but believe this is the right decision.

Grafikkortsmakaren är en av huvudsponsorerna för MWC 2020 och hade en rad aktiviteter inplanerade för mässdagarna. Flera presentationer om företagets 5G- och AI-arbete stod ursprungligen på agendan, men av hälsoskäl kommer Nvidia alltså inte att skicka några anställda till mässan.

Nvidia bailar MWC.JPG

Det blir skralt på AI-fronten när Nvidia drar sig ur.

Nvidia är inte den första utställaren att lämna återbud och svenska Ericsson samt telefontillverkarna LG och ZTE kastade in handduken tidigare i veckan. Till The Verge säger dock storspelare såsom Qualcomm, Lenovo, Honor och Xiaomi att planer kring mässdeltagande i dagsläget inte ändrats.

Huruvida fler företag väljer att skippa mässan återstår att se, men även på vilket sätt de frånvarande utställarna istället presenterar sina produkter och tekniker. Den 11 februari direktsänder Samsung det egna telefonevenemanget Unpacked 2020, och det är inte omöjligt att andra utställare gör något snarlikt.

Väntade du med spänning på Nvidias föredrag, eller produkter från något av de andra företagen som backat?

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!