Phanteks Eclipse P500A tar prisbelönt chassistomme till lägre pris

På CES 2020 fortsätter Phanteks breddning av chassiserien Eclipse, där nykomlingen P500A ska erbjuda högt luftflöde i en av marknadens bästa stommar samt låg prislapp.

Under förra året gjorde Phanteks succé med sitt chassi Eclipse P600S. Modellen baserades kring samma stomme som det prisade flaggskeppet Evolv X men skalade bort många överflödiga funktioner och finesser för att få ner prislappen till en mer lättsvald nivå. Denna historia upprepar nu företaget med den nya modellen Eclipse P500A som introduceras under CES.

Phanteks-Eclipse-P500A-2.jpg
Phanteks-Eclipse-P500A-3.jpg
Phanteks-Eclipse-P500A-5.jpg

Den nya modellen baseras kring samma grundstomme som Eclipse P600S, och i förlängningen även flaggskeppet Evolv X. Detta innebär ett förhållandevis stort miditowerchassi med väl tilltagna expansionsmöjligheter för såväl komponenter som ventilation och vattenkylning. För att pressa prislappen ställt mot P600S har vissa saker dock fått stryka på foten.

Phanteks-Eclipse-P500A-1.jpg

Till att börja med har all ljuddämpning plockats bort, ihop med möjligheten att byta mellan ett läge med högt luftflöde eller dämpad panel i framkant och topp. Därtill har antalet lagringsvaggor som medföljer för 3,5-tumsenheter minskat till två från fyra, samtidigt som den högra sidopanelen inte längre sitter på gångjärn utan istället med vanliga skruvar.

Det som däremot inte har försvunnit är möjlighet till högt luftflöde. Eclipse P500A är nämligen bestyckad med samma typ av meshfront som används ihop med Eclipse P400A – något som borgar för god luftgenomströmning.

Nykomlingen levereras i två olika varianter, där den första av dessa är bestyckad med RGB-belysning. Denna utgörs av tre medföljande RGB-fläktar i framkant samt en integrerad ljuslist med tillhörande ljuskontroller. Den som inte är intresserad av belysning kan istället köpa den RGB-fria versionen, vilken levereras med två sedvanliga 140 mm-fläktar.

► Läs allt från #CES-2020

Phanteks Eclipse P500A väntas finnas i butik under våren. Priserna landar på 129 EUR för modellen med RGB-belysning samt 99 EUR för basvarianten, motsvarande cirka 1 700 kronor respektive 1 300 kronor.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!