Gamestop stänger alla butiker under 2020

Uppgifter om att Gamestop lägger ned i Sverige visar sig stämma. Nu uppmanar företaget kunder att använda presentkort.

Handel sker i allt större utsträckning digitalt i dagens samhälle, vilket försämrar lönsamheten för fysiska butikskedjor undan för undan. Spelförsäljning är ett affärsområde som digitaliserats till stor del under det gångna årtiondet, vilket medfört att ett flertal butikskedjor dras med ekonomiska problem eller fått lägga ned verksamheten helt.

Ett företag som drabbats är Gamestop som driver butikskedjor internationellt. Dokumenterade ekonomiska trångmål har lett till spekulationer om att företaget planerar att avveckla verksamheten i Sverige, något Gamestop nu bekräftar i ett pressmeddelande.

Butikerna avvecklas successivt under år 2020 och när olika butiker runtomkring i landet ska stängas ned kommuniceras i butikerna samt via företagets webbplats. Från och med den 11 december utfärdar företaget inte längre nya presentkort, och uppmanar samtidigt kunder med befintliga presentkort att använda dessa så snart som möjligt.

Företaget slutar också erbjuda skyddstillägget Game Protection och uppmanar även här kunder att använda skyddet för produktfel eller skadade produkter i aktuella butiker innan dessa stängs ned. Kunder som betalat för medlemskap tilldelas rabatter som på samma sätt gäller så länge butikerna är öppna.

Gamestop slutar också ta emot nya förbokningar och i de fall där kunden betalat handpenning kommer denna återbetalas vid uppvisande av kvitto.

Tack för tipset Bamsebjörn!

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!