Samsung Galaxy Fold 2 blir billigare

Rapporter gör gällande att Samsungs nästa vikbara telefon får prislapp på nivå med vanliga flaggskeppstelefoner.

Samsungs första vikbara telefon Galaxy Fold skapade rubriker och reaktioner av två huvudsakliga anledningar. Den ena anledningen var telefonens benägenhet att gå sönder på olika vis, något som ledde till att Samsungs tvingades dra tillbaks lanseringen och återlansera en reviderad modell.

En annan egenskap hos Galaxy Fold som genererade reaktioner var prislappen, som med ett svenskt pris på 23 000 kronor lade sig ett par nivåer över andra flaggskeppstelefoner. Nu rapporterar koreanska publikationen The Korea Herald att uppföljaren Galaxy Fold 2 får ett mer plånboksvänligt pris.

Enligt rapporten hamnar prislappen för Galaxy Fold 2 på 837 USD, motsvarande cirka 10 000 kronor inklusive moms. Detta ligger till och med under de mer avancerade konfigurationerna av Samsungs icke-vikbara flaggskeppstelefoner som Galaxy Note 10+ som toppar vid cirka 13 000 kronor.

Då första generationens Galaxy Fold matchar just Galaxy Note 10 sett till specifikationerna är det den vikbara skärmen och tillhörande gångjärnslösning som står för merparten av kostnaderna. Om rapporten om ett väsentligt lägre pris för Galaxy Fold 2 stämmer måste Samsung alltså lyckas reducera kostnaden för skärmen och gångjärnet rejält.

Enligt rapporten ska arbetet med Galaxy Fold 2 vara så pass långt framskridet att telefonen kan avtäckas redan under mässan Mobile World Congress i Barcelona i februari 2020. Under nästa år får Samsung konkurrens från Motorola vars Razr-telefon kombinerar gamla skolans vikbara telefoner med en vikbar skärm.

Har du investerat i en vikbar telefon, och om inte är det på grund av en för saftig prislapp? Dela med dig i kommentarerna!

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!