Motorola Razr tillbaka – med vikbar skärm

Den ikoniska vikbara telefonen Motorola Razr återvänder i ny tappning, med en vikbar OLED-panel utan synligt veck.

Under sommaren 2004 introducerade Motorola en telefonfamilj som snabbt skulle bli både ikonisk och populär. Motorola Razr V3 erbjöd en vikbar design som för sin tid var både i framkant och väldigt tunn. Efter några år på marknaden dalade dess popularitet och fram till nu har familjen legat i dvala.

KV_horizontal_.jpg
Razr_3.jpg

Det ändrar Motorola nu på med 2019 års tolkning av Razr-konceptet. Precis som tidigare handlar det om en vikbar design, men till skillnad från konkurrenter som Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X viks OLED-panelen här istället vertikalt. Razr ska därför mer ses som en normalstor telefon som kan vikas ihop till en mer kompakt variant.

Motorola Razr är bestyckad med en 6,2 tum stor OLED-panel med upplösningen 2 142 × 876 pixlar. När telefonen viks ihop visas en liten skärm på telefonens framsida, precis som med de ursprungliga Razr-modellerna. Denna främre panel är 2,7 tum stor med upplösningen 800 × 600 pixlar och är primärt tänkt att användas för hantering av notifikationer, kontroll av musikuppspelning, med mera.

Razr_1.jpg
Razr_2.jpg

Sett till telefonens storlek har Motorola lyckats behålla den tunna tjockleken hos originalet, men formen har växt på höjden och bredden. Dimensionerna är 172 × 72 × 14 mm, att jämföra med originalets 98 × 53 × 13,9 mm. På telefonens tunnaste del är tjockleken blott 7 mm, men med skärmen nedfälld mot "hakan" mäter tjockleken 14 mm vilket inte är lika tunt som det ansågs vara 2004.

För att klämma in både vikbar skärm och övriga komponenter i ett tunt format har Motorola fått göra avkall på specifikationer. Kretsuppsättningen är mellanklassens Qualcomm Snapdragon 710 tillverkad på 7 nanometer med åtta Kryo 360-kärnor, där två är högpresterande varianter på 2,2 GHz och sex energieffektiva diton på 1,7 GHz. Detta backas av 6 GB primärminne och 128 GB lagring.

Kameran är en ensam 16 megapixel-variant på telefonens baksida medan den främre selfie-kameran når 5 megapixel. Operativsystemet är vid lansering Android 9 och företaget har inte meddelat något uppdateringsschema för vägen till Android 10. Avslutningsvis har batteriet en kapacitet på 2 510 milliamperetimmar.

Motorola Razr släpps i Sverige i samarbete med mobiloperatören Tele 2. Säljstart är 24 januari 2020 i Tele 2:s butiker och förhandsbokningar kan göras från och med 8 januari. Rekommenderat pris för Motorola Razr är 17 990 kronor.

Tilltalar Razr-konceptet dig mer än andra vikbara telefoner? Tycker du lösningen kan motivera priset och specifikationerna?

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!