Rykte: Rockstar reser till medeltiden i kommande spel

Varken skolmobbning eller gangsterliv sägs stå på menyn i Rockstars kommande spel – istället bjuds det på svärddueller i medeltida regi.

Den amerikanska utvecklaren Rockstar samlas bland de mest välrenommerade jättarna i världen, med storspel som Grand Theft Auto, Bully och Red Dead Redemption under bältet. Genomgående är några av branschens längsta utvecklingsperioder, budgetar som får många utvecklare att salivera friskt och en inriktning på frihet i öppna världar.

Enligt färska uppgifter från en välkänd spelspanare på Reddit är Rockstar på gång med en ny serie, som denna gång utspelar sig i en för studion ny era – medeltiden. Med svärdfäktande i klassisk medeltida miljö ska spelare kunna duellera för både ära och överlevnad, i vad som högst sannolikt blir en blodig historia.

kingdomcome.jpg

Kingdom Come: Deliverance erbjöd svärdfäktande i förstaperson genom smäckra Cryengine

Samtidigt stärks uppgifterna av Linkedin-profilen från en tidigare anställd på Rockstar, där "modulära miljödelar med organisk finish" samt "medeltida arkitektonisk stil" står med på meritlistan. Nämnvärt är att inlägget redigerats sedan dess, vilket i sig kan anses stärka misstankarna.

Rockstars medeltidshistoria sägs avtäckas inom kort, med en lansering planerad till tidigt 2021. Sannolikt riktar spelet då in sig på Playstation 5 och nästa Xbox, som både släpps till julhandeln 2020. Utvecklaren har nämligen haft en skumpig resa på PC/Windows, men både GTA V och Red Dead Redemption 2 kom så småningom till plattformen.

Läs mer om Rockstars eskapader