Deepcool frälser grafikkortshållare med RGB

För den som är rädd att grafikkortet knäcker moderkortet släpper Deepcool ett ställ med både RGB-belysning och genomdragning av kablar.

Grafikkort har med åren växt i storlek och blivit allt tyngre, något som kommer till följd av att de bestyckas med allt mer potenta kyllösningar. Det här har gett upphov till ett sällsynt problem, där kretskort böjs med tiden när grafikkortet är monterat i en dator eller att en PCI Express-plats kan gå av vid flytt av hela systemet.

Deepcool-GH-01f.jpg
Deepcool-GH-01g.jpg
Deepcool-GH-01h.jpg
Deepcool-GH-01-1.PNG
Deepcool-GH-01-2.PNG

Det här vill Deepcool råda bot på med GH-01, en höj- och sänkbar hållare som monteras i datorn för att hålla grafikkortet stadigt på plats, för att minimera risken för olyckor. Stödomfånget är 47,2–154 millimeter och undersidan av hållaren är försedd med tejp, för att se till att den står fast i datorn.

Därtill mäter själva hållaren in på 52,6 × 60,6 × 163,73 millimeter och ska stå pall för att bära upp till 5 kilogram. Stället ska även underlätta att få till en snygg kabeldragning, då det finns plats för att dra två 8-pins PCI Express-kontakter på baksidan.

På framsidan märks en plan yta med perforerade hål för RGB-belysning. En lite dyrare variant vid namn GH-01 LED har nio adresserbara RGB-dioder vilka är kompatibla med standarder såsom Asus Aura och MSI Mystic, medan billigare GH-01 RGB är en enklare lösning som ansluts via an 12 V 4-pinskontakt. Det finns dessutom en variant vid namn GH-01 som är helt utan belysning.

Deepcool GH-01 finns redan tillgänglig hos svenska återförsäljare och kostar från 149 till 199 kronor beroende på variant.

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!