Electronic Arts påväg börja sälja spel på Steam

Mycket tyder på att den som hyser motstånd mot Electronic Arts digitala butik Origin snart kan flytta sin digitala handel till Steam-butiken.

Distributionstjänsten Steam har länge varit den största bland PC-spelare, till stor del för att det under många år stod utan konkurrens. År 2011 valde spelutgivaren Electronic Arts att bryta med Valve för att istället lansera sin egen tjänst Origin för att distribuera sina spel över webben.

Nu ser det ut som att Electronic Arts är på väg att åter släppa sina spel på Steam, åtminstone delvis. En upptäckt av Twitter-användaren @Robotbrush visar en testapplikation för Origin, som visar en sökväg i filsystemet där både Steam och Origin används för att starta ett spel.

Detta pekar mot att Origin är på väg att integreras på liknande vis som Ubisofts tjänst Uplay. Med Ubisofts dito är det möjligt att köpa spel, ha dessa i sitt bibliotek och starta spelen från Steam-klienten. Det sista momentet innebär dock i praktiken att spelet startas via Steam och att Uplay fortfarande måste finnas installerat.

Uppgifterna stärks ytterligare av Thenerdmag, som visar att det gamla Electronic Arts-spelet The Saboteur listas i Steam-databasen. Spelet har dessutom varit igång på Steam under perioden 20–21 oktober, vilket antyder att det testkörts inför säljstart.

Visar sig uppgifterna stämma får spelentuasiaster större valmöjligheter i var spelen ska hysas och startas framöver.

Är Electronic Arts på väg att åter släppa sina spel på Steam? Vad tror du?

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!