Asetek lanserar processorkylaren 645LT AIO för kompakta SFF-byggen

Datorer av ultrakompakt snitt blir allt vanligare och nu släpper Asetek den krympta slutna vattenkylaren 645LT AIO, med medföljande lågprofilsfläkt från Noctua.

Datorer enligt konceptet small form factor (SFF) har blivit ett vanligt inslag bland entusiaster, inte minst på senare år då ett antal aktörer slagit sig in på marknaden med chassi med lådvolym under 10 liter. Såna lösningar kräver att komponenter väljs med omsorg, där vissa val är betydligt svårare än andra.

Asetek-645LT-4.JPG
Asetek-645LT-3.JPG
Asetek-645LT-5.JPG
Asetek-645LT-2.jpg

Ett av de svårare komponentvalen är normalt sett processorkylaren, då den låga lådvolymen gör att det inte finns höjd för många populära kylare. När det kommer till slutna AIO-vattenkylare ryms ofta blocket på processorn utan problem och där är det istället radiator och fläkt som måste få plats någonstans.

Som ett svar på detta lanserar Asetek AIO-vattenkylare 645LT, som är särskilt framtagen för små datorlådor. Bland nyheterna nämns Aseteks sjätte generations pump, som ska vara densamma som används i bolagets lösningar för datacenter, och en vinkel på 90 grader där slangarna möter radiator för att spara utrymme.

Radiatorn i fråga mäter in på 92 × 92 mm med ett djup på 30 mm. För att avleda värme medföljer Noctuas PWM-styrda lågprofilsfläkt NF-A9x14 som i sin tur har en tjocklek på endast 14 mm. Slangarna har en längd på 24 cm och är enligt bolaget mycket flexibla, för att underlätta montering.

Asetek 645LT är kompatibel med alla moderna konsumentsocklar från Intel och AMD, undantaget massiva TR4 för Ryzen Threadripper. Kylaren finns tillgänglig hos Overclockers UK för 91 brittiska pund, motsvarande 1 100 kronor, och ska dyka upp hos fler återförsäljare inom kort.

Läs om andra SFF-komponenter:

Tack för tipset Laine