Borderlands 3 blir exklusivt för Epic Games Store fram till april 2020

De tidigare uppgifterna kring Borderlands 3 visar sig stämma och det släpps den 13 september för Playstation 4, Xbox One och PC. På PC blir det exklusivt för Epic Games Store i sex månader.

Ett av de mer omtalade spelen under den senaste månaden är Borderlands 3, som nyligen avtäcktes av utvecklaren Gearbox Software. Kort därefter hittade fler detaljer ut på webben, som avslöjade sådant som lanseringsdatum och valet av distributionsplattform på PC.

Nu bekräftar utgivaren 2K Games uppgifterna och meddelar att Borderlands 3 släpps den 13 september, som tidigare rapporterat. Det bekräftas även att spelet släpps via Epic Games Store på PC och att det blir exklusivt för plattformen i sex månader, vilket innebär fram till april 2020. Därefter ska spelet släppas till andra digitala spelbutiker, vilket tros innefatta Steam.

1413432.jpg

Det faktum att exklusiviteten gäller i sex månader går i linje med Gearbox VD Randy Pitchfords uttalande i samband med att detaljer kring spelet hittat ut på webben i förtid. Han menade att han inte ser några problem med exklusivitet, så länge det handlar om en kortare period på "cirka sex månader".

I samband med att lanseringsdatum och annat bekräftas släpps även en trailer som visar de fyra nya karaktärerna Moze, Fl4k, Amara och Zane som spelaren kan välja mellan. Den avslöjar även de två antagonisterna The Calypso Twins som skymtats i tidigare videoklipp.

Borderlands 3 släpps den 13 september till PC, PlayStation 4 och Xbox One. Utgivaren meddelar också att en första gameplay-trailer släpps den 1 maj.

Vad tycker du om exklusiviteten? Kommer du köpa på Epic Games Store eller vänta till spelet kommer till Steam?