Diablo från 1996 tillgängligt digitalt för första gången via GOG

Ursprungliga Diablo släpps för första gången via en digital spelbutik, nämligen GOG. Spelet kommer i två versioner, varav en innehåller optimeringar för moderna system.

För de som har spelat på PC under de senaste 20 åren har Blizzards spelserie Diablo varit omöjlig att undvika. Originalet lanserades i slutet av 1996 och har hittills fått två stycken uppföljare, som båda har nått olika grader av framgång. Förutom det har originalet även get upphov till otaliga kloner och inspirerat andra spel baserade på samma koncept.

Både Diablo II och Diablo III finns tillgängliga att köpa digitalt via Blizzards egen spelbutik. Detsamma gäller dock inte för originalet, men detta ändras nu då Blizzard meddelar att de släpper Diablo kopieringsskyddsfritt via GOG. Speltiteln släpps i två utgåvor, varav en är helt oförändrad och komplett med "SVGA-grafik i 20 FPS" och möjligheten att spela tillsammans med andra via Battle.net.

d772cb5b2f7b4ba4de99c7f0884ac6ba1bbb9decfe107494688988fceaa0b997.jpg

Den andra versionen kommer med en rad buggfixar och optimeringar, som stöd för moderna operativsystem och upplösningar. Nämnvärt är att den versionen av spelet inte kan ansluta till Battle.net och stödjer endast multiplayer via LAN eller P2P. Båda versionerna är endast tillgängliga med engelskt tal, till skillnad från Playstation-versionen av originalet som fanns med svenskt tal.

Förutom Diablo har Blizzard tidigare meddelat att de samarbetar med GOG för att släppa Warcraft: Orcs and Humans och Warcraft II via tjänsten. När dessa släpps är ännu okänt men fler detaljer ska avslöjas vid ett senare tillfälle.

Diablo finns tillgängligt nu via GOG och kostar 9,99 USD. Precis som övriga spel som säljs via butiken kan Diablo köras antingen med eller utan spelklienten GOG Galaxy.

Läs mer om Diablo: