Apex Legends når 50 miljoner spelare en månad efter lanseringen

En månad har gått sedan lanseringen av Apex Legends, och i samband med det meddelar utvecklarna att antalet spelare nu uppgår till 50 miljoner.

Respawn Entertainment har funnits sedan 2010 och hade fram tills relativt nyligen endast lanserat två spel – Titanfall och uppföljaren Titanfall 2. Det ändrades dock i februari 2019 då de avtäckte och samtidigt släppte Apex Legends, vilket är ett gratis battle royale-spel som utspelar sig i Titanfall-universumet.

Spelet blev snabbt en succé och på tre dagar hade det testats av 10 miljoner unika spelare. En vecka efter lanseringen uppgick samma siffra till 25 miljoner och nu meddelar utvecklarna att antalet spelare fördubblats och spelet har nu 50 miljoner spelare världen över.

Sedan lanseringen har spelet fått ett flertal uppdateringar och mycket fokus har lagts på prestanda och buggfixar. Utvecklarna berättar dock att de har planer på nytt innehåll framöver och det är sedan tidigare bekräftat att spelets första Battle Pass släpps i mars, vilket lägger till nya vapen, föremål samt en ny karaktär.

Det har också talats om att utvecklarna framöver introducerar fler spellägen, där det blir möjligt att spela antingen själv eller i grupper om två. Detta har dock ännu inte bekräftats.