Epic Games har pausat utvecklingen av Unreal Tournament

Efter en lång tids tystnad bekräftar nu Epic Games att Unreal Tournament inte är under aktiv utveckling, och många av utvecklarna har gått över till att arbeta med Fortnite.

För fyra år sedan återupplivade Epic Games sin onlineskjutare Unreal Tournament, med en free-to-play-titel med samma namn. Speltiteln bygger på den senaste iterationen av utvecklarens spelmotor Unreal Engine 4, och tanken var att den skulle utvecklas tillsammans med spelarna för att ta fram exempelvis kartor och vapen.

Sedan mitten av 2017 har det dock varit tyst kring Unreal Tournament, och i september samma år bekräftade spelets community manager att utvecklarna gått över till att arbeta på Fortnite. I en intervju med Variety bekräftar nu chefen Tim Sweeney att detta inte var en tillfällig åtgärd, utan spelet har lagts på is och är inte längre under utveckling.

Troligt är att utvecklingen pausats för att istället kunna lägga mer resurser på Fortnite, som är en av de största speltitlarna på marknaden idag. Spelet slog nyligen nytt rekord med 8,3 miljoner samtidiga spelare och i juli 2018 framgick det att intäkterna från mikrotransaktioner uppgår till mer än 9 miljarder kronor.

Huruvida Unreal Tournament lagts ned helt och hållet framgår inte, men spelet är fortfarande i ett tidigt alfastadie och finns tillgängligt att ladda ned gratis via Epic Games webbplats.

Spelar du/har du spelat Unreal Tournament? Vad tycker du om spelet? Diskutera i kommentarstråden!