DICE uppdaterar Battlefield V – upp till 50 procent bättre prestanda med ray tracing

Den kommande uppdateringen till Battlefield V introducerar optimeringar för ray tracing, vilka ska ge upp till 50 procent bättre prestanda när tekniken används.

Efter att tekniken visats under diverse presentationer och demonstrerats i videoklipp dök ray tracing till slut upp i en speltitel i november 2018. Det handlade om Battlefield V, som blev det första med stöd för hårdvaruaccelererad ray tracing tillsammans med Nvidias nya Geforce RTX 2000-serie.

I ett nytt blogginlägg meddelar Nvidia att de arbetat tillsammans med DICE för att förfina hur tekniken används i spelet. Enligt dem ska det förbättra prestandan avsevärt, med upp till 50 procent när ray tracing används. Prestandatappet när ray tracing aktiveras har diskuterats mycket, och är även något som syntes tydligt i SweClockers egna tester.

Sxuv8jmL4YQvaFJNH6NEFF.jpg

Enligt Nvidia själva ska användare med ett Geforce RTX 2080 Ti efter uppdateringen kunna spela i 60 FPS med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar samt ray tracing satt till Ultra. För de med RTX 2080 är det inställningen Medium som gäller för att nå upp till samma nivå, medan RTX 2070-användare får skruva ned upplösningen till 1 920 × 1 080 pixlar och ray tracing till Medium.

Optimeringarna introduceras i och med den första stora uppdateringen för Battlefield V, vilken från början var tänkt att släppas den 4 december. DICE valde dock att skjuta på den i sista sekund, och den har i dagsläget ingett nytt lanseringsdatum.

Läs mer om ray tracing

Tack för tipset Teddis