Microsoft arbetar på Chromium-baserad webbläsare för att ersätta Edge

Nya uppgifter talar för att Microsoft är på väg att överge Edge till fördel för en ny webbläsare, vilken baseras på samma grund som Google Chrome.

Under många år var Internet Explorer standardwebbläsaren i Microsofts operativsystem Windows. Detta ändrades 2015 då företaget introducerade Edge, vilken bygger på renderingsmotorn EdgeHTML och utvecklades för att vara både snabbare och säkrare än föregångaren.

Webbläsaren Edge har dock aldrig nått några stora framgångar och nu rapporterar Windows Central att Microsoft arbetar på en ersättare till den. Den går under namnet Anaheim och bygger på Chromium, vilken även används för Googles webbläsare Chrome.

Anaheim ska ersätta Edge som den förvalda webbläsaren i Windows 10, men det är ännu okänt om den fortfarande kommer använda namnet Edge i någon form eller om den får ett helt nytt namn. Det är även okänt huruvida gränssnittet kommer vara detsamma eller om Microsoft gör om det för den nya webbläsaren.

När Microsoft lanserar webbläsaren nämns inte, men troligt är att de börjar tala om den innan slutet av 2018 alternativt tidigt 2019.

Har du använt Microsoft Edge? Vad tycker du om webbläsaren? Diskutera i kommentarstråden!