Svenskutvecklade Mutant Year Zero: Road to Eden får systemkrav

Den 4 december släpps Mutant Year Zero: Road to Eden, som baseras på det klassiska rollspelet med samma namn. Nu tillkännager utvecklaren systemkraven för speltiteln på PC.

I början av 2018 avtäcktes äventyrsspelet Mutant Year Zero: Road To Eden. Det baseras på det svenska rollspelet Mutant, som översatts till engelska i form av Mutant: Year Zero och kretsar kring de tre karaktärerna Dux, Bormin och Selma. Inför lanseringen tillkännages nu systemkraven för speltiteln.

Grundläggande systemkrav

Grundläggande systemkrav

Processor

Intel Core i5-760
AMD Phenom II X4 965

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 580
AMD Radeon HD 7870

Primärminne

6 GB

Lagringsutrymme

8 GB

De grundläggande systemkraven hålls på en ovanligt låg nivå för en ny speltitel och utvecklarna själva menar att de inte borde vara några större problem för en modern dator. Processorkravet hamnar på en Intel Core i5-760 eller en AMD Phenom II X4 965, som båda har några år på nacken.

På grafikkortsfronten specificeras det numera åtta år gamla Geforce GTX 580 alternativt ett Radeon HD 7870. Primärminneskravet hamnar på 6 GB och spelet kräver endast 8 GB lagringsutrymme.

Rekommenderade systemkrav

Rekommenderade systemkrav

Processor

Intel Core i7-6700K
AMD Ryzen 5 1600X

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 970
AMD Radeon RX 480

Primärminne

8 GB

Lagringsutrymme

8 GB

De rekommenderade kraven skruvas upp något, men håller sig ändå på en relativt låg nivå. För att driva grafiken på denna nivå krävs ett Geforce GTX 970 alternativt ett Radeon RX 480, tillsammans med 8 GB primärminne.

Diskutera äventyrsspel i SweClockers forum

Mutant Year Zero: Road to Eden släpps den 4 december till PC, Xbox One och Playstation 4.