För drygt ett år sedan lanserade AMD processorfamiljen Ryzen, som även ackompanjerades av 300-seriens styrkretsar. Nyligen var det dags för efterträdaren i form av AMD Ryzen 2000-serien att göra entré på marknaden, där både Ryzen 7 2700X samt Ryzen 5 2600X belönades med utmärkelsen "utmärkt" i SweClockers test.

I samband med detta släpptes även 400-seriens styrkretsar för sockel AM4, och nu avtäcker moderkortstillverkaren Biostar moderkortet Racing X470GN. På menyn står bland annat formfaktorn Mini-ITX, stöd för Ryzen 2 från fabrik samt bildutgångar för systemprocessorer ur familjen Raven Ridge.

Specifikationsmässigt är moderkortet utrustat med en metallförstärkt PCI Express x16-anslutning, två minnesplatser för DDR4-standarden och strömförsörjning i sju faser. Därutöver tillkommer interna anslutningar för fyra stycken SATA 6 Gbit/s, en M.2-enhet samt stöd för USB 3.1 (5 Gbit/s) och USB 2.0.

IO-panelen bestyckas i sin tur med både analoga samt optiska ljudutgångar, fyra USB 3.0, två USB 3.1 (10 Gbit/s) varav ena är Type-C och andra Type-A. Därutöver återfinns en PS/2-kontakt, en Ethernet driven av Realteks Dragon Lan-krets samt två bildutgångar i form av HDMI och DVI.

Nämnvärt är att moderkortet saknar stöd för Wifi, något som annars är vanligt på modeller i formfaktorn. Tillgängligheten i svenska butiker är i dagsläget oklar, vilket även gäller priset.