När det kommer till piratkopiering av datorspel och diverse åtgärder för att motverka detta går åsikterna isär. Vissa menar på att så kallade kopieringsskydd medför en rad nackdelar och inte alls ger högre försäljning, medan andra istället menar på att det är ett effektivt sätt att avskräcka piratkopiering.

Ett av de mer effektiva tillika omdebatterade kopieringsskydden är Denuvo, där lägre prestanda för lagligt inköpta spelkopior ibland kan vara priset för det ökade skyddet. Detta är en problematik som drabbat fightingspelet Tekken 7, vilket nu avslöjas av chefsutvecklaren i en tweet.

Han menar på att kopieringsskyddet påverkar spelets prestanda till den grad att grafikinställningarna blir oväsentliga. Utvecklaren ber därefter om ursäkt för bekymren det kan ha skapat, och meddelar att en lösning ifrån Denuvo är på gång. Så fort denna mottagits kommer spelet uppdateras.

Avslutningsvis frågar en spelare varför utvecklaren inte tar bort kopieringsskyddet, då det knäcktes inom loppet av några dagar efter lansering, vilket även varit fallet för andra speltitlar. Utvecklaren svarar att både spelet samt kopieringsskyddet uppdateras regelbundet, varför nya versioner av spelet fortfarande är skyddade.