Det finns idag en rad olika tjänster för att ta emot mejl på webben, där en av de mest populära är Googles Gmail. Företaget meddelade nyligen att de arbetar på ett nytt användargränssnitt för denna, där webbversionen ska bli mer lik Gmail för mobila enheter.

Via The Verge publiceras nu skärmdumpar från en ny version av mejlklienten som testas internt hos Google. Den uppdaterade designen implementerar delar från Googles Material Design, och ett antal nya funktioner som redan finns för mobilversionen av Gmail kommer till webbklienten.

Det handlar bland annat om smart replies vilket ger användaren möjlighet att snabbt svara på mejl samt en snooze-funktion vilket temporärt döljer mejlkonversationer i inkorgen tills användaren är redo att svara på dessa.

Ytterligare en nyhet är tre nya designmässiga layouter som användarna kan välja mellan. Det handlar om en förvald version vilken lägger fokus på bifogade filer såsom dokument och bilder, en andra version som inte gör det och en tredje mer kompakt version som ökar antalet meddelande som kan ses på en sida.

Förändringarna väntas bli tillgängliga under de kommande veckorna. Den skarpa lanseringen väntas ske vid Googles utvecklarkonferens Google I/O som går av stapeln den 8 maj.