I oktober 2017 lanserade Intel den senaste generationens Core-processorer med kodnamn Coffee Lake, där sexkärniga Core i7-8700K är familjens mest kraftfulla medlem. De nya produkterna fick sällskap av den funktionsrika och dyra styrkretsen Z370, varför många användare istället inväntar de billigare varianterna.

De mer plånboksvänliga alternativen ska officiellt presenteras från och med den 2 april, men taiwanesiska Biostar tjuvstartar genom att lista fyra moderkort med dessa på företagets webbplats. Det handlar om ett ATX-kort och två Micro ATX-varianter bestyckade med styrkretsen B360. Därtill finns ytterligare ett moderkort med styrkretsen H310 och formfaktorn Micro ATX.

Den mest påkostade Micro ATX-varianten har namnet B360GT3S och levereras med två PCI Express x16-anslutningar varav en är förstärkt med metall, dessa ackompanjeras även av en PCI Express x1. Totalt finns fyra platser för primärminnen och när det kommer till lagring kan två M.2-enheter och sex SATA 6,0 Gbps-enheter anslutas. IO-panelen består bland annat av två USB 3.1 Gen 2 i både Type-C och Type-A-tappning.

B360GT5S är ATX-varianten av moderkortet ovan och erbjuder tre PCI Express x16-anslutningar och lika många x1-varianter. Precis som B360GT3S strömförsörjs kortet med en 24-pins ATX-kontakt understödd av en 8-pins EPS-kontakt. De båda modellerna har sex stycken in- och utgångar för ljud, men det större kortet erbjuder en extra plats för chassifläktar.

Micro ATX-moderkortet B36MHD Pro är den enklaste av de tre korten med B360-styrkretsen och särskiljs bland annat genom att det endast finns två platser för primärminnen, fyra SATA 6,0 Gbps samt en ensam PCI Express x16-anslutning. Moderkortet saknar även USB Type-C och erbjuder bara tre in- och utgångar för ljud och har inte någon M.2-anslutning.

Den sista modellen heter H310MHD Pro och har en hel del gemensamt med B36MHD Pro. De båda brädorna strömförsörjs genom en 4-pins EPS, samt den obligatoriska 24-pins ATX-kontakten. Platserna för primärminne är två till antalet och lagringsenheter ansluts till de fyra SATA 6,0 Gbps-anslutningarna.

Uppgifter kring pris och tillgänglighet är fortfarande okända.