Det har hunnit gå fyra år sedan Corsair introducerade sitt nätaggregat AX1500i, en värstingmodell som var bland de första att uppnå certifieringsgraden 80 Plus Titanium, med tillhörande skyhög verkningsgrad. Under årets CES-mässa är det dags för uppföljaren att lanseras, där nykomlingen AX1600i erbjuder ett flertal förbättringar under skalet.

Den nya modellen är likt sin föregångare certifierad för 80 Plus Titanium, men tar ett mindre steg upp effektmässigt till 1 600 W. Nykomlingen baseras kring en ny plattform, där företaget har använt sig av transistorer med halvledaren galliumnitrid på delar av primärsidan. Detta ger en viss prestandavinst i verkningsgrad, men framförallt kan vissa platskrävande delar krympas ner rejält, något som resulterar i ett relativt kort nätaggregat på 200 mm sett till effektklassen.

Vidare säger sig företaget ha förbättrat andra parametrar med enheten, där både rippel och spänningsreglering ska ha finslipats ytterligare över AX1500i. Den höga verkningsgraden ska även låta den vätskelagrade 135 mm-fläkten stå stilla upp till laster på drygt 700 W. Fläktkurvan hos denna kan därtill justeras via företagets mjukvara Link, vilken även erbjuder en rad olika övervakningsfunktioner.

Bland andra finesser syns en medföljande utrullbar väska, för att enklare hålla kolla på de myriader av kablar som medföljer enheten. För den som bryr sig om modellens estetik skickar även Corsair med magnetbestyckade beteckningsskyltar som kan fästas på enhetens sidor.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Corsair AX1600i är på väg ut till butiker i Sverige och väntas dyka upp mot slutet av januari. Prislappen är spikad till 4 449 kronor inklusive moms.