För ett par månader sedan lanserade Steelseries uppdaterade varianter av populära Rival 300 och 100 med namnen Rival 310 respektive 110. Med dessa introducerades även sensorn Truemove3, som är framtagen ihop med Pixart. Nu lanserar bolaget ett nytt flaggskepp med dubbla sensorer.

Pekdonet heter Rival 600 och är utrustad med den optiska sensorn Truemove3, samt en ytterligare sensor vars uppgift är att registrera Lift-Off-avståndet. Detta är till för att ta bort alla registreringar efter ett visst avstånd och justeras via mjukvaran Steelseries Engine, mellan ett spann på 0,5 - 2 millimeter.

Huvudsensorn är som tidigare nämnt ett resultat av samarbetet mellan Steelseries och Pixart och blev tilldelad namnet Truemove3. Enligt bolaget själva ska denna ge korrekt 1:1-spårning oavsett upplösning. När det kommer till det sistnämnda har upplösningen ett spann mellan 100-12 000 DPI.

Formen är anpassad för högerhänta med silikonklädda sidopaneler för extra bra greppförmåga. Musen har borttagbara sidorpaneler på båda sidor av pekdonet vilka är till för att addera vikter till ett högsta antal av åtta stycken. Vikten på musen går då mellan 96 och 126 gram.

Inget speltillbehör är komplett utan RGB-belysning, vilken Rival 600 har totalt åtta zoner av. Sex av dessa sitter i de två upplysta listerna på musens kropp, vilket innebär att de två sista är rullhjulet och logotypen. Alla dessa kan kan justeras via mjukvaran Steelseries Engine.

Steelseries Rival 600 lanseras med ett riktpris på 899 Kronor och finns tillgänglig via Steelseries webbplats. När den landar hos återförsäljare är ännu okänt men väntas dyka upp inom kort.

► Läs alla artiklar från #ces-2018