Under 2015 meddelade Google att företaget skulle göra en omstrukturering av företaget, vilken innebar att ett moderbolag med namnet Alphabet grundades. En av de viktigaste personerna i både Alphabets och Googles historia är Eric Scmhidt, som varit anställd på Google sedan en lång tid tillbaka.

Nu meddelar Alphabet att Eric Schmidt lämnar sin position som styrelseordförande på företaget efter 17 år som anställd. Schmidt kommer dock vara kvar i företaget i egenskap av rådgivare åt styrelsen och kommer hjälpa till med tekniska och vetenskapliga frågor.

The Alphabet structure is working well, and Google and the Other Bets are thriving. In recent years, I’ve been spending a lot of my time on science and technology issues, and philanthropy, and I plan to expand that work.

Enligt honom lämnar han sin position på företaget då det känns som rätt tillfälle och att han på senare år blivit intresserad av andra typer av frågor. Under sina år på företaget har Schmidt bland annat agerat VD mellan 2001 och 2011, varit en av de drivande personerna bakom lanseringen av Android samt översett börsnoteringen av bolaget år 2004.

Eric Schmidt slutar som styrelseordförande för Alphabet i januari 2018. Bolaget har för avseende att tillsätta en ny person under samma månad, som tar över Schmidts roll.