Konkurrensen i det yttersta prestandasegmentet är idag högre än på många år och Intel såväl som AMD har lanserat sina flaggskeppsprocessorer. Nyligen testade SweClockers 18-kärniga Core i9-7980XE från Intel, som använder företagets plattform X299.

Nu avtäcker EK Water Blocks vattenblocket EK-FB Asrock X299 RGB Monoblock. Som namnet antyder rör det sig om ett heltäckande vattenblock, där värmen från både processor och strömmatning transporteras bort. Enligt tidigare uppgifter kan överklockning av X299 resultera i höga temperaturer i sistnämnda sektion, vilket produkten ska sänka.

Vattenblockets underdel utgörs av en nickelpläterad kopparplatta som har kontakt med komponenterna medan överdelen är tillverkad i transparent akrylplast. Till följd av skillnader mellan upplägget på strömmatningen fungerar produkten endast till fem moderkort från Asrock, där det främst handlar om de mer påkostade varianterna.

Klicka här för att se de exakta modellerna
  • Asrock X299 OC Formula

  • Asrock X299 Taichi

  • Asrock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9

  • Asrock X299 Killer SLI/ac

  • Asrock Fatal1ty X299 Gaming K6

Visa mer

Trenden trogen bestyckas vattenblocket även med en flyttbar RGB-list som kan styras genom Asrocks mjukvara. Produkten kan förbokas genom EK Water Blocks webbplats och fraktas från och med den 20 november. Priset är motsvarande 1 200 kronor.