I slutet av sommaren lanserade AMD Radeon RX Vega 64 och RX Vega 56, där bland annat SweClockers rekommenderade användare att vänta på AMD:s lägre (utlovade) pris och partnermodeller med bättre kylare. Dessa lyser än så länge med sin frånvaro, men Asus, Gigabyte och XFX har visat sina varianter.

Nu sluter AMD-exklusiva Sapphire upp med en riktigt maffig doning, som kinesiska Hardware Battle lagt vantarna på. Det handlar om Radeon RX Vega 64 Nitro med ett rejält skräddarsytt kretskort utrustat med inget mindre än tre stycken 8-pins PCI Express-kontakter vilket enligt ATX-standarden innebär en maximal teoretisk strömmatning om 525 W.

Till detta hör en rejäl kylare med en massiv kylfläns, som kyls av tre fläktar – en på 84 millimeter i mitten som flankeras av två 95 millimetermodeller. De två senare omgärdas dessutom av belysning men dock framgår det inte om detta är av RGB-typ eller om de endast lyser i färgen blå.

Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro tar upp tre expansionsplatser och i bakkant märks två fullstora Displayport 1.3 och två HDMI 2.0. Modellens klockfrekvenser framgår inte, men sannolikt är att det likt Asus Radeon RX Vega 64 ROG Strix inte ligger mycket högre än AMD:s referensfrekvenser.

Likt övriga modeller från andra partnertillverkare finns inga uppgifter kring när Sapphire Radeon RX Vega64 Nitro hittar ut i butik och till vilket pris.