Kort efter att Microsoft lanserat sin spelkonsol Xbox 360 presenterade företaget vad som då kallades Project Natal. Det handlade om en kamera som läste av användarens rörelser och som bland annat kunde användas för att styra spel till Xbox 360. Denna kom senare att få namnet Kinect och lanserades i en första version år 2010.

Nu meddelar Microsoft via Co. Design att kameran nått slutet på sin livscykel och företaget har slutat tillverka den. Kinect blev den snabbast säljande elektronikprodukten någonsin när den släpptes 2010, men försäljningen har avtagit sedan bolaget valde att inte längre sälja den tillsammans med Xbox One.

Tekniken har dock levt vidare i Microsofts övriga produkter och används bland annat i AR-headsetet Hololens. Den har även lett till att företaget kunnat utveckla röstassistenten Cortana och ansiktsigenkänningssystemet Windows Hello.

Kinect har sålts i cirka 35 miljoner exemplar sedan lanseringen 2010 och Microsoft meddelar att de kommer fortsätta att erbjuda kundservice för produkten. Huruvida de kommer fortsätta stödja utvecklarverktygen för Kinect är i dagsläget okänt.