För över ett år sedan introducerade Nvidia flaggskeppskortet Geforce GTX 1080. Grafikkortet kunde stoltsera med hög energieffektiv, mycket tack vare den då färska arkitekturen Pascal. Sedermera introducerade flera tredjepartstillverkare kompakta modeller, vilket öppnade upp för god prestanda i små datorbyggen.

Nu sällar sig tillverkaren Gigabyte till ledet av företag som erbjuder kompakta modeller av Geforce GTX 1080, genom avtäckandet av GTX 1080 Mini ITX 8G. Kortet mäter 169 mm på längden, och kyls av en enskild 90 mm-fläkt. Vidare är kylaren bestyckad med tre värmeledningsrör i koppar och en bas i aluminium.

Sett till klockfrekvenser följer grafikkortet referensvärden och har därutöver ett OC-läge som är 25 MHz högre (1 632 MHz) vid base och 38 MHz högre (1 771 MHz) vid boost. Till detta hör 8 GB GDDR5X-minne i 10 010 MHz, i linje med övriga GTX 1080-kort utan fabriksöverklockat minne.

Strömförsörjning sker via en enskild 8-pin PCI Express-kontakt och 5+2 faser på kretskortet. I form av anslutningsmöjligheter gäller tre Displayport, en HDMI och slutligen en DVI-kontakt. Gigabyte har ännu inte avslöjat när grafikkortet ska finnas i butik och till vilket pris.