För sex år sedan släppte spelutvecklaren Rockstar spelet Red Dead Redemption, ett action-äventyr i vilda västern-miljö. Precis som många andra av utvecklarens spel utspelade sig Red Dead Redemption i en stor, öppen värld och spelet har sedan släppet uppnått en form av kultstatus bland många spelare.

Sedan släppet har det flitigt ryktats om en uppföljare till spelet och under de senaste dagarna har Rockstar antytt att en sådan kan vara på väg. Nu har detta bekräftats av studion på Twitter, där de även länkar till en officiell webbplats för spelet som får namnet Red Dead Redemption 2.

På webbplatsen beskrivs spelet som en storslagen berättelse från skaparna av Grand Theft Auto V och Red Dead Redemption. Enligt beskrivningen kommer spelet även med en öppen värld och ett helt nytt flerspelarläge.

Gällande släppdatum och plattformar nämns endast hösten 2017 respektive Xbox One och Playstation 4, men en trailer utlovas redan denna vecka då troligen mer detaljer kring spelet kommer göras tillgängliga. Trailern släpps den 20 oktober klockan 17:00 svensk tid.