Microsofts presskonferens drar igång på E3-mässan ikväll klocka 18:30, men det hindrar inte läckor med detaljer om vad som komma skall. Nu har användare på Neogaf publicerat bilder med information om vad som kallas Xbox One S, som är en krympt version av Microsofts senaste spelkonsol.

I bilderna syns en påtagligt mindre spelkonsol med modifierad design, där den högra sidan numera är mönstrad. Enligt uppgifterna ska enheten vara 40 procent mindre rent fysiskt och ska även klara av 4K UHD-videouppspelning med stöd för video med utökat färgomfång (HDR). Den interna hårddisken får också ett lyft och går upp till 2 TB.

Att konsolen är mindre skulle kunna tillskrivas en krympt tillverkningsprocess av systemkretsen, vilket i sin tur skulle leda till bättre energieffektivitet. Detta är dock ännu inte bekräftat, men att spelkonsolen är mindre och dessutom kommer med nätaggregatet inbyggt talar för detta.

Andra modifikationer inkluderar att spelkonsolen nu har stöd för att stå vertikalt tack vare ett medföljande ställ. Vidare ska handkontrollen ha "strömlinjeformats" utan vidare förklaring om exakt vad detta innebär.