Hemlighetsmakeriet har varit rigoröst runt de kommande VR-produkterna ända sedan uppståndelsen sparkades igång i och med Oculus Rift. Det tog fram till början av 2016 innan priset för Rift blev officiellt, och det är ännu inte känt vart huvudkonkurrenten HTC Vive Pre kommer landa. Båda har dock bekräftat en månad för när leveranserna inleds.

Till skillnad från PC-rivalerna har Sony inte gått ut med någon information om när Playstation VR släpps. Den här informationen kan nu ha läckt ut, tack vare Paul Raines, VD för butikskedjan Gamestop. I en intervju på kanalen Fox Business News råkar Raines berätta (omkring 3:35 i videoklippet) att de kommer ha Sonys VR-produkt redo för lansering under hösten.

Sony har hittills varit försiktiga med att ange ett konkret lanseringsdatum, utan har endast kommunicerat första halvan av 2016. Om det Paul Raines säger stämmer kan lanseringen alltså vara försenad några månader, vilket får ses som sannolikt då Gamestop är en av de större fysiska spelbutikerna globalt.

Oavsett huruvida uttalandet överensstämmer med verkligheten pekar allt mer på att Oculus blir först ut med Rift, där leveranserna till slutkund inleds i mars. Detta följs upp av HTC Vive Pre månaden därefter.