För snart fyra månader sedan sjösatte Intel arkitekturen Skylake och först ut blev de upplåsta entusiastmodellerna Core i5-6600K och i7-6700K. I slutet av oktober kunde SweClockers avslöja att båda processormodeller är bristvaror, vilket gäller i synnerhet toppmodellen.

I samtal med återförsäljare framgår att situationen förbättrats, i alla fall för den ena modellen. Intel Core i5-6600K har visserligen relativt låg lagerstatus hos merparten svenska butiker, men finns ändock tillgänglig för intressenter. Detsamma kan dock fortfarande inte sägas om Core i7-6700K.

Det räcker med en titt på Prisjakt för att komma fram till att det fortfarande råder total brist på Core i7-6700K. Hos de fåtal återförsäljare där processorn finns att köpa är det med rejält uppskruvade priser på närmare 5 000 kronor, eller alldeles strax under sexkärniga Core i7-5930K för sockel LGA 2011-3.

För den som planerat inhandla den senaste toppmodellen till jul ser situationen fortsatt dyster ut, då det dröjer till tidigast januari innan processorn börjar levereras i några större volymer.