AMD har varit tydligt med att målet med Radeon 300-serien och R9 Fury X är att återta marknadsandelar på grafikmarknaden, där Nvidia idag dominerar med mer än tre fjärdedelar av försäljningen. AMD:s planer ska ha fått Nvidia att reagera och nu överväga prissänkningar, i alla fall i det övre prestandasegmentet.

Prispositionering: AMD Radeon mot Nvidia Geforce

Enligt uppgift till Kitguru undersöker Nvidia möjligheterna att kränga fler grafikkort av modellerna Geforce GTX 980 Ti, GTX 980 och GTX 970. I rapporten nämns att priserna för trion ligger på en konkurrenskraftig nivå i USA, men att de relativt sett ligger högre i försäljningsregionen Europa.

Lösningen Nvidia sägs överväga är därför riktade prisjusteringar för vissa länder, där bolaget framförallt vill lyfta försäljningen av GTX 980 Ti. Det här skulle innebära att modellen prismässigt lägger sig under Radeon R9 Fury X och närmare kommande R9 Fury, någonting som skulle kunna tvinga AMD till prissänkningar.

När det kommer till lägre prisklasser sägs Nvidia ta konkurrensen från AMD med ro. Detta då Radeon R9 390X, R9 390 och R9 380 baseras på grafikkretsarna Grenada (f.d. Hawaii) och Tonga, som har låg efterfrågan i försäljningskanalerna jämfört mot populära GTX 970 och mellanklassaren GTX 960.