En gång i tiden dominerade Antec i de högre prisklasserna, där framförallt datorlådorna i Performance-serien sågs som något av referenserna bland entusiaster, överklockare och prestandajägare. På mässan Computex 2015 laddar Antec för en storartad comeback med vad som sägs vara företagets hitintills mest påkostade modell.

Den nya flaggskeppslådan heter Antec Signature S10 och är både stor och rymlig, men det är inte finurliga finesser såsom tre luftflödesoptimerade kammare, gott om plats för radiatorer och lätthanterliga snabbfästen som står i centrum utan en exklusiv design med påkostade materialval.

Nykomlingen finns i två olika utföranden. Först ut är mattsvart borstad aluminium med hela fyra millimeter tjocka sidopaneler. Den får sällskap av en direkt motsvarighet med fem millimeter tjockt och rökfärgat härdat glas. Gemensamt är att sidopanelerna, eller snarare luckorna, går att öppna med en knapptryckning och även hängas av.

Antec Signature S10 ska dyka upp på butikshyllorna i juli. Prislappen landar på 549 euro eller motsvarande lite drygt 5 100 kronor och är densamma för såväl modellen i aluminium som glas.

► Läs alla artiklar från #computex-2015