Minidatorer är på modet, någonting som märks inte minst under Computex 2015. Det här märks bland annat hos ECS som ställer ut tre nya modeller, med allt från Intel Braswell till Broadwell-baserade Core M och inte minst framtida Skylake.

I bottensegmentet märks Liva X2, uppföljaren till Liva X som tidigare passerat testlabbet. Modellen begåvas med ett helt nytt yttre och huvudnumret invändigt är Intel Braswell – efterträdaren till Bay Trail-M. Andra nyheter är stöd för SSD-lagring via M.2 och trådlöst nätverk 802.11ac.

Högre upp i hierarkin kommer Liva Core, utrustad med Intel Core M-5Y10C, vilket innebär ett TDP-värde på 4,5 watt och två kärnor i 800 med 2,0 GHz Turbo. För primärminnet är enheten utrustad med 4 GB fastlött DDR3L och valet av lagring är begränsat till SSD-enheter via anslutningen M.2.

Sist och definitivt inte minst är Liva One, där huvudnumret är Intel Skylake. Den här modellen är till skillnad från tidigare inte passivkyld utan har en fläkt. Detta till följd av att ECS planerar nyttja en LGA 1151-monterad processor på 35 watt. Minnet är inte heller fastlött, utan följer standarden DDR3 SO-DIMM med stöd för kapacitet på uppemot 16 GB.

Lanseringen av Liva X2 och Liva Core äger rum under sommaren, medan Liva One dröjer till hösten i väntan på Intel Skylake.

► Läs alla artiklar från #computex-2015