Kroppsburna enheter är en av årets starkaste trender på mässan Computex 2015. Allra mest uppmärksamhet stjäl smarta klockor, där mängder av nya enheter med Android Wear ska möta den omåttligt populära Apple Watch, inte minst till årets julhandel. En av dessa är Asus uppföljare till fjolårets Zenwatch.

Likt föregångaren är Asus Zenwatch 2 en smart klocka med Googles operativsystem Android Wear. I den nya utgåvan passar Asus på att finslipa designen och introducera en rad nya valmöjligheter för klockan ska kunna anpassas utefter personligt smak och tycke.

Till att börja med kommer Asus Zenwatch 2 i två storlekar om 45 och 49 millimeter. Dessutom finns boetten i tre färger och kan kombineras med en uppsjö olika typer av armband i material som stål, gummi och läder.

Själva klockan innehåller en AMOLED-baserad skärmpanel som skyddas av Gorilla Glass 3. Det finns en ny typ av magnetisk laddare med kortare laddtid samt en fysisk krona. Den sistnämnda används dock inte för att navigera gränssnittet likt Apple Watch utan är en enklare strömbrytare för att exempelvis väcka eller släcka skärmen.

Enligt Asus är Zenwatch 2 fortfarande under utveckling och något pris eller lanseringsdatum är det ännu inte tal om. Fler detaljer kommer istället att presenteras på mässan IFA i september.

► Läs alla artiklar från #computex-2015