Snabba gamingskärmar i all ära, men det är inte vid 144 Hz som dynamiska uppdateringsfrekvenser kommer till sin rätt. Tvärtom är den stora poängen med AMD Freesync och Nvidia G-Sync att ge följsam bild även när systemet inte orkar med att hålla bildfrekvensen, exempelvis vid höga upplösningar och kvalitetsinställningar. Behovet är särskilt stort i den tunga 4K-upplösningen.

Benq BL2420U är en ny 24-tummare med upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar. Inuti huserar en IPS-baserad skärmpanel med stöd för dynamiska uppdateringsfrekvenser via AMD Freesync och 100 procent av färgrymden sRGB. Specifikationerna anger 60 Hz uppdateringsfrekvens, 4 ms responstid, 300 cd/m2 ljusstyrka, ett kontrastförhållande på 1 000:1 och 178-graders betraktningsvinklar.

På anslutningsfronten återfinns Displayport 1.2a, HDMI 2.0, HDMI 1.4, DVDI-DL och en inbyggd hubb för två portar USB 3.0. Tillverkaren integrerar även ett par stereohögtalare samt kontakter för mikrofon och hörlurar. Sist men inte minst återfinns en fullt justerbar skärmfot med både VESA-fäste och porträttläge.

Enligt tyska Computerbase är riktpriset 525 euro utan skatt, vilket motsvarar ett svensk pris på cirka 6 500 kronor inklusive moms. Modellen ska i skrivande stund vara på väg till europeiska återförsäljare, men något närmare leveransdatum är ännu inte känt.