Den 24 februari väntas Samsung avtäcka den nya flaggskeppstelefonen Galaxy S5, men en ny telefon är inte det enda bolaget ska ha i görningen. Nu rapporterar USA Today att en ny version av den smarta klockan Galaxy Gear kommer avtäckas under samma evenemang.

Enligt rapporten ska den nya klockan använda operativsystemet Tizen och frångå Google Android. Med övergången hoppas Samsung bättre kunna lyfta fram sina egna tjänster, men även locka fler att utveckla applikationer till klockan då Tizen baseras kring webbaserade HTML5.

Förutom att främja sina egna tjänster hoppas Samsung även att övergången till Tizen ska hindra Google att få ett för starkt fotfäste inom den färska kategorin, där sökjätten tros utveckla en version av Android särskilt anpassad för smarta och kroppsburna produkter.

Medan detaljer om nästa version av Galaxy Gear är få till antalet har Samsungs mobilchef, Lee Young Hee, tidigare uttalat sig om att nästa modell inte kommer vara lika klumpig som den första och få en helt ny design.